In kerken denken mensen veel na hoe ze hulp kunnen bieden aan mensen die het moeilijk hebben. Hulp dichtbij en hulp veraf. Bijvoorbeeld door collectes te bestemmen voor een hulpproject of geld bijeen te brengen door een bazaar of andere activiteiten te organiseren.

Goede doelen CNS
Kerken kunnen de opbrengst van een collecte of kerkenactie ook bestemmen voor een van de goede doelen van het CNS. Het fonds vraag kerken regelmatig om één of meer collecten per jaar of een bijdrage van de diaconie of ZWO-commissie beschikbaar te stellen. Natuurlijk zijn ook initiatieven van gemeente- of jeugdleden om geld bijeen te brengen meer dan welkom. Onder de kerkleden zitten vast veel sportliefhebbers die een handje willen helpen.

Teruggave
Sportverenigingen uit de plaats waar de kerk gevestigd is en die mee willen doen, komen eventueel in aanmerking voor een teruggave (retributie). In de praktijk betekent dit een uitbetaling van 25 procent van de schenking van de deelnemende kerk(en) aan de sportverenigingen. De sportverenigingen moeten dan wel meedoen aan lokale activiteiten die de kerken in verband met de actie organiseren.

Projectorganisatie
Sportverenigingen kunnen met de kerken ook een lokale projectorganisatie opzetten om jaarlijks gelden in te zamelen voor één van de doelen van het CNS. De projectorganisatie onderhoudt dan de contacten met het fonds.

Pr-middelen
Het fonds kan acties ondersteunen met pr-middelen, zoals posters en flyers.

Aanmelden
Wilt u een actie starten? Vul dan het aanmeldingsformulier in en wij nemen direct contact op.